perjantai 17. tammikuuta 2014

Pintakäsittelyalan koulutus on monipuolista

Tässä blogissamme kuvatusta toimintakoosteesta huomaa, miten monipuolista on pintakäsittelyalan koulutus Pohjois-Karjalan ammattiopistossa.

Porrashuoneen remontissa täytettiin mustana paistavat raot akryylimassalla. Maalaustyö on silmälle paljon kauniimpi ja valmiimpi, jos maalattu alue näyttää yhtenäiseltä ilman, että siinä näkyy mustia saumakohtia.

Täytyy olla tarkkana, että käytetään akryylimassaa, eikä vahingossakaan silikonia. Silikonin päälle ei maali tartu. Jonkin verran käytetään myös liimatiivistemassoja rakojen täyttämiseen.



Metallisesta viemäriputkesta oli maali hilseillyt ja karissut melko pahasti, joten pintakäsittelyalan opiskelija Sanni Toivanen poisti niiltä osin maalit kokonaan mekaanisesti. Putki oli osin myös ruostunut, joten pohjamaaliksi valittiin lakkabensaohenteinen alkydimaali, näin estettiin ruosteen ja siitä aiheutuneen värjäymän tuleminen vesiohenteisen maalin läpi.
A-rapun osalta työt jatkuivat alakerran katon ja seinän yläosan maalaustyöllä. Kuvassa pintakäsittelyalan opiskelija Roosa Lehikoinen maalaa putken ympärillä olevaa seinää patteritelalla.

Märkätilojen laatoitus on opiskelijoiden keskuudessa hyvin suosittu tutkinnon osa.
Laatoitustyön vieressä on Henna Otronen harjoittelemassa Belgiassa EuroSkills-kilpailutehtävänä vuonna 2012 ollutta kuviointimaalausta.

Pintakäsittelyalan opiskelija Susanna Knaapinen tekemässä kuviointimaalausta Pohjois-Karjalan ammattiopiston pintakäsittelyalan toimitiloihin. Pintakäsittelyalan koulutustilat sijaitsevat Joensuussa.