keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Opettajanhuoneesta valmennustilaksi

Kerroin teille aiemmin opettajanhuoneeni remontista. Tänään tuli huoneeseen Martelan tuolit ja pöydät. Aiemmin asennettiin langattomasti toimiva televisio seinälle.















Pitkä seinä on tapetoitu yksivärisellä tapetilla rauhallisen tunnelman luomiseksi ja pieni oviseinä on tapetoitu voimakkaalla arvokkaamman näköisellä tapetilla, joka sopi hyvin mestarinkirjan taustaksi.

Kokonaistunnelma tepetteineen oli tarkoitus luoda melko perinteinen, mutta tuoleilla on saatu väriä ja rentoutta tilaan, jossa käydään opiskelijoiden kanssa hyvin henkilökohtaisia keskusteluja ja tehdään yksilöllisiä opiskeluun liittyviä valintoja.

Televisoon on tarkoitus heijastaa tietokoneen näyttö, josta voi havainnollistaa opiskelijan etenemistä oppimisessa ja samalla päivittää henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa ja opintopolkuun liittyviä tarkennuksia.

Valmennustilaan voi pyytää opiskelijoita työssäoppimisjaksoilta säännöllisesti tiimeittäin ja keskustella työpaikoilla opituista asioista ja laajentaa näkemystä niihin liittyvien työtehtäväkokonaisuuksien ilmiöistä.

Entisestä historianhaminaa huokuvasta opettajan huoneesta on näin kehkeytynyt valmennustila, missä opettaja- valmentaja ja opiskelija yhdessä pohtivat mitkä yksilölliset opintopolut olisivat sopivia kullekin tulevalle maalarille.