lauantai 14. marraskuuta 2015

Mahonkiveneen uusi aika

Elämä on sattumaa, tai ainakin niin oletamme. Kaikkiin tekemiimme päätöksiin vaikuttaa monen asiat lapsuudesta ja elämämme aikana kokemistamme tilanteista.

Isäni on rakentanut veneen aikoinaan omin kätösin ja on ollut kova kalamies. Olen siis koko ikäni elänyt järven rannalla ja katsellut veneitä ja niiden ympärillä tapahtuvaa hyörinää. Isä on nyt jo lähes 90 vuotias ja ihasteli venettäni sanoen "tämän on rakentanut ammattimies". No ei minusta tullut isäni veroista, mutta poikani on kovinkin innostunut kalastukseta ja veneistä. Hän osti samalta myyjältä pinnoitetun ison vaneriveneen, joten senkin kunnostuksen etenemisestä tulen informoimaan tässä blogissani. Olette kyllä hyvin seuranneet kirjoitteluani, kun 38000 blogin tutkiskelua on jo ollut.

No mihin nämä aasinsillat oikein johtavat?


Sitähän minä vaan, että ostin mahonkiveneen.


En voinut olla ostamatta, kun halvalla sain ;)






Ei se oikeastaan siihenkään perustunut, mutta vene oli niin retro ja hyvin tehty, että nyt vain tuntui siltä, että haluaisin palauttaa tuon veneilyhelmen alkuperäiseen loistoonsa.

En ole veneilijä tai konemies, mutta arvostan hurjasti käsityötä ja niitä jotka oikeasti osaavat tehdä käsillään erityisen laadukasta työtä ilman kompromissejä.

Tässä veneessä on nähtävissä huikean hienoa veneenrakentajan osaamista ja haluan tuoda sen esiin omalla maalarimestarin ammattitaidolla. Jos ja kun tarvitaan veneenrakentajan, puusepän tai verhoilijamestarin erikoisosaamista, niin etsin sen alan huippuammattilaiset verkosto-osaamisellani esim. mestarikiltojen kautta.

Moni on kauhistellut työmäärää. Näen kuitenkin sieluni silmin, miten kiiltävänpunertavan mahonkiveneen kaasukahvasta vetäessä kuuluu "wrouuum!" ja veneen keula nousee arvokkaan korskeasti laskeutuen veneen arvon mukaiseen komeaan liukuun.

Tulette kevään ja kesän aikana näkemään miten tämä kaunotar saa oman loistonsa takaisin.