tiistai 1. joulukuuta 2015

Huippuosaajana toimiminen

Kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin on tullut uusi vapaasti valittava tutkinnon osa, jonka nimi on huippuosaajana toimiminen 15 osp.

Pohjois-karjalan ammattiopistossa pintakäsittelyalan perustutkinnosta sen valitsi kaksi opiskelijaa Reetta Härkönen ja Mira Mononen, jotka ovat ilmoittautuneet myös Taitaja2016 maalaus ja tapetointilajin semifinaaliin ja Mira osallistuu myös saman lajin EuroSkills2016 karsintoihin, jotka järjestetään 15-16.12. 2015 Mikkelissä. Taitaja2016 loppukilpailuun päässeet kilvoittelevat keväällä Seinäjoella paremmuudestaan. Seuraava EuroSkills-kilpailu järjestetään Göteborgissa, Ruotsissa 30.11.–4.12.2016.

Huippuosaajana toimiminen tutkinnon osan osaamisvaatimukset, joita näytössä arvioidaan ovat:

Opiskelija osaa: Työskennellä alan huippuosaamista vaativissa tehtävissä, hallita alan työt ja tehtäväkokonaisuudet sekä laajan materiaalivalikoiman, huomioida huipputuotannon, tuotteen tai palvelun laatuvaatimukset, ratkoa ongelmia ja sopeutua muutoksiin, varmistaa työrurvallisuusmääräyksien ja ohjeiden toteutumisen, kommunikoida asiakkaan kanssa äidinkielellään ja vähintään yhdellä itselleen vieraalla kielellä, arvioida ja uudistaa osaamistaan, mitoittaa omat henkiset voimavaransa työtehtävän mukaan, kehittää työtä ja työympäristöä, toimia alan verkostoissa, osallistua työyhteisön kehittämiseen.



Reetta Härkönen opiskelee tällä hetkellä huipuosaajana toimiminen tutkinnon osaa ja perehtyy laajemmin ja syvällisemmin maalarin huippuosaamista vaativiin tehtäviin, sekä osallistuu helmikuussa järjestettäviin Taitaja 2016 semifinaaleihin.










Mira Mononen on saanut korkean tason huippuosaajalta Henna Otroselta neuvoja tulevaa maalaus ja tapetointilajin EuroSkills karsintakilpailua ajatellen. Henna osallistui sekä EuroSkills kilpailuihin Ranskassa vuonna 2014 ja WorldSkills kilpailuihin Brasiliassa tänä vuonna.