lauantai 7. joulukuuta 2013

Painting and Decorating lajin esittelypäivä

Pohjois-Karjalan ammattiopiston pintakäsittelyalalla Joensuussa oli viikonloppuna Pkky:n sisäiset Painting and Decorating lajin esittelypäivät. Hallitsevaa maalaus ja tapetointi- lajin suomenmestaria Henna Otrosta oli ohjaamassa Aku Korhonen, joka sijoittui Lontoon WorldSkills kilpailuissa 2011 kolmanneksi. Akun valmentajana on toiminut kansainvälisten kilpailujen osalta Kirsti Salo Turun ammattiopistosäätiöstä. Kirstillä on vankka kokemus valmentamisesta ja siitä miten kilpailutyöt on tehtävä, jos meinaa pärjätä tasokkaiden ulkomaalaisten kilpakumppanien rinnalla. Aku on voittanut myös kaksi suomenmestaruutta (Taitaja-kilpailut) opiskellessaan maalariksi Seinäjoella (Sedussa). Aku opiskelee tällä hetkellä pintakäsittelyinsinööriksi Vantaalla (Metropolia).




Taitaja2013 kilpailut voittanut Henna Otronen sai kokeilla erilaisia kuviointimaalauksia Akun määrätietosessa ohjauksessa. Aku Korhonen antoi erittäin positiivista palautetta Hennan mittatarkkuudesta ja nopeasta omaksumiskyvystä. Opille oli siis otolliset olosuhteet. 





Kansainvälisissä kilpailuissa on Aku Korhosen mukaan eduksi, jos kilpailijalla on hyvä hahmotuskyky ja päässälaskutaito. Matematiikan hyvä hallinta antaa erinomaisen pohjan kuvatehtävässä tarvittavalle  mitoitusten määrittelytyölle.

Henna Otronen on ammatillisen huippuosaamisen kehittäminen Pohjois-Karjalassa hankkeen piirissä, jossa on kehitetty nopeasti etenevien opiskelijoiden oppimisen mahdollistamista omien resurssien mukaisesti. Henna on maalarin ammattitutkintoon johtavassa oppisopimuskoulutuksessa Itä-Suomen julkisivumaalaus OY:llä. 

Kansainvälisten kilpailujen valmennus pyritään rinnastamaan oppisopimuskoulutuksen pakollisiin teoriaopintoihin.