torstai 17. huhtikuuta 2014

Maalaus ja tapetointi lajin Taitaja 2014 kilpailut

Taitaja2014 tapahtuman järjesti Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneidensa kanssa. Lajijärjestelyissä oli mukana kuusi muuta suomalaista ammatillista oppilaitosta ja satoja eri alojen yrityksiä. Tapahtuman taustaorganisaationa toimi Skills Finland ry.


 














Pintakäsittelyalan Taitaja-kilpailun laji on maalaus ja tapetointi. Pohjois-Karjalan ammattiopiston maalari-opiskelijat ovat menestyneet erittäin hyvin valtakunnallisissa ammattitaitokilpailuissa vuosien varrella. Tänä vuonna maalaus ja tapetointi lajissa Pohjois-Karjalan ammattiopistoa edusti Anna Myller. Hän sijoittui loppukilpailussa hienosti viidenneksi.

Suomenmestaruuden voitti Iida Armila Savon ammatti ja aikuisopistosta ja toiseksi sijoittui Veera Pellonpää Koulutuskeskus Sedusta ja kolmanneksi Sari Nykänen Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistosta.

Kilpailutyössä testattiin opiskelijoiden taitoja mm. kipsilevysaumojen nauhoituksessa ja tasoituksessa, oven maalaustyössä, tapetoinnissa ja ulkomaalaustöissä.

Hionnat tuli tehdä pölyttömästi käyttämällä pölyimuriin kytkettyä hiontatukea tai -hiomakonetta.

















Työsuorituksia arvioitiin koko ajan. Työtehtävä oli laaja ja hyvin haasteellinen juuri ajan käytön suhteen. Maalaustyöselityksen tarkka noudattaminen tuotti aika paljon vaikeuksia tiukasta aikataulusta johtuen.

Työturvallisuuden noudattamista valvottiin myös tarkasti. Kypärä, suojalasit, työkäsineet, heijastinliivi, turvajalkineet ja työturvallisuuskortti vaadittiin kilpailuun osallistujalta.















Taitaja 2014 kilpailuista voit lukea myös väri ja pinta 3/14 lehdestä sivulta 14.