perjantai 10. lokakuuta 2014

Henna Otrosen harjoittelu palkittiin
Henna Otronen saavutti kolmannen sijan 1.-5.10. 2014 Ranskan Lillessä järjestetyissä ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailuissa. Henna harjoitteli viikottain vuoden ajan näihin kilpailuihin ja menestystä tuli. ONNEA HENNA huikeasta menestyksestä!!!


Kuva:  SkillsFinland / Juha ROININEN.

Hennan määrätietoinen sitoutuminen valmennukseen, hyvä fyysinen kunto ja erinomaiset ongelmanratkaisutaidot, oma-aloitteisuus, sekä hyvä kyky tehdä laadukasta työtä henkisesti vaativissa tehtävissä takasivat erinomaisen kansainvälisen menestyksen. 

Valmentajan toimi maalarimestari Jouko Ignatius Pohjois-Karjalan ammattiopistosta ja eksperttinä Markku Partanen Etelä-Savon ammattiopistosta. Valmennustiimiin kuului vielä sisustussuunnittelija Jari Salokangas ja tietysti pitkän kokemuksen kansainvälisistä kilpailuista omaava Kirsti Salo Turun ammattiopistosäätiöstä. WorldSkills kilpailuissa vuonna 2011 kolmanneksi sijoittuneen Aku Korhosen opit kuvamaalauksessa ja kilpailutilanteen halinnassa olivat ensiarvoisen tärkeitä.

Henna Otronen on opiskellut pintakäsittelyalan perustutkinnon Pohjois-Karjalan ammattiopistossa Joensuussa ja suorittaa nyt maalarin ammattitutkintoa oppisopimuskoulutuksella Itä-Suomen Julkisivumaalaus Oy:ssä. Ilman maalausliikkeen johdon positiivista suhtautumista valmennustyöhön ei menestys olisi ollut mahdollista. Kun otetaan vielä huomioon Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän resurssointi valmennukseen ja kilpailuun, menestysprosessi oli valmis.

Kiitokset Hennalle ja kaikille menestyksen mahdollistaneille henkilöille ja yhteistyökumppaneille.

EuroSkills kilpailujen maalaus ja tapetointilajissa tuli hallita tapetointi, oven maalaus, käsivararajoitus, kuvamaalaus käsivaraisesti viivaamalla, vapaavalinteinen kuvamaalaus ja maalin sävytys, siihen liittyvine kuviointitöineen.Euroopanmestaruuskilpailuihin osallistui 12 kilpailijaa eri euroopan maista. Kilpailun voitti Ranskan kilpailija ja toiseksi tuli maalarityön taitaja Itävallasta.