torstai 12. maaliskuuta 2015

Ranskalaiset vaihto-opiskelijat Joensuussa

Pohjois-Karjalan ammattiopistossa on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin opiskelijavaihtoihin. Opiskelija voi valita kansainvälisyysosaaja opintopolun. KV-opintopolun aikana opiskelija ohjaa suomeen tulevia ulkomaalaisia opiskelijoita ja itse osallistuu alan opiskeluun ulkomailla, lisäksi opiskellaan kieltä ja eri maiden kulttuureihin liittyviä asioita.



Oikealta alk. Théo Zitelli, Léo Miohel, Joseph Remy ja Maxime Madaoui. Tulkkina toiminut Krista Hokkanen vas. ohjaa ranskalaisia vaihto-opiskelijoita elävöittäen puhetta käsillään.






Tässä syntyy esitys ranskalaisesta maalarikoulutuksesta Belgiassa asuneen ranskankielen hallitsevan Kristan ohjauksessa.

Rankalaiset pintakäsittelyalan opiskelijat ovat kuukauden tutustumassa Suomalaiseen kulttuuriin ja toimintatapoihin opiskellen maalarin töitä Joensuussa sijaitsevassa Pohjois-Karjalan ammattiopistossa.

Ransakalaiset opiskelijat ovat tulleet Lycée Emmanuel Héré- France nimisestä oppilaitoksesta.

Ranskalaiset opiskelijat pitivät tekemänsä esityksen ranskalaisesta maalarikoulutuksesta. Esityksen  aikana verrattiin Suomalaisen ja Ranskalaisen koulun toimintamalleja.

Vaihto-opiskelijat pitivät suomalaista ammatillista valinnaisuutta hyvänä ja olivat ihastuneita myös opiskelijoiden huomioimisesta opiskelun aikana.

Ranskalaisessa ammattikoulussa on lähiopetustunteja suomalaiseen kouluun verrattuna paljon. Koulua on maanantaista perjantaihin klo. 8.00-17.00.















Vaihto-opiskelijat pääsivät ammattiopiston opiskelijoiden ja opettajien mukana tutustumaan kansainväliseen kilpailutapahtumaan Kontiolahdella, jossa on juuri tällä hetkellä ampumahiihdon MM-kilpailut. 

Kaisa Mäkäräinen sijoittui normaalimatkalla kolmanneksi.