RIVERIASTA HUIPPUOSAAMISTA!
Laatukarjala Oy:llä remontoijana ja
maalarina toimivalle Reetta Härköselle järjestettiin tällä viikolla
WorldSkills tasoista maalaus ja tapetointi lajin valmennusta Riveria oppilaitoksen tiloissa Joensuussa. Reetta valmistui pintakäsittelyalalta
maalariksi Joensuussa samasta oppilaitoksesta. Reetta osallistuu
elokuussa Venäjän Kazanissa järjestettäviin WorldSkills Kazan 2019
kilpailuihin Suomen ammattitaitomaajoukkueessa. Valmentamiseen ovat
osallistuneet vuoden aikana useat aiempiin kansainvälisiin kilpailuihin osallistuneet kilpailijat ja ekspertit ns. tiimityönä.
MAAILMAN PARASTA TAITOA TARKOILLA KRITEEREILLÄ
Muraali-, ruiskumaalaus- ja tapetointiosaamista kehitettiin maailman
parhaiden tasolle ja mitattiin nykyistä tasoa tarkkojen
arviointipisteytysten mukaan, joskin hymyssä suin. Ihan vaan pienenä
välikommenttina, että huikealla tasolla ollaan, mutta vielä on aikaa
hioa timantti entistä terävämmäksi. Työnopeudella on myös suuri
merkitys, esim. tuohon oikealla alhaalla olevaan teippityöhön (muraali)
Reetta käytti aikaa yhden tunnin... mittauksineen, teippauksineen ja
useine maalausvaiheineen. Valmentajana toimi pintakäsittelyalan
opettajana Hämeenlinnassa toimiva Aku Korhonen (ammattiopisto Tavastia),
joka itse on ollut maailman kolmanneksi paras maalari omalla
kilpaurallaan. Voitti hän kyllä kaksi suomenmestaruuttakin. Toki Reettakin on maalaus ja tapetointilajin suomenmestari. Ekspertti Markku
Partanen (Esedu) kertoi Reetalle ammattitaidon
maailmanmestaruuskilpailujen arviointiin liittyviä asioita ja arvioi
valmennuspäivien työt sen mukaisesti. Riverian lehtori Jouko Ignatius
oli tilaisuuden järjestäjänä, neuvottelijana, suunnittelijana ja
pitopalveluisäntänä.
VALMENTAUTUMINEN VAATII MYÖS RAVITSEVAT RUUAT
Pitopalveluvastaavana (Jouko Ignatius) täytyy kertoa valmennuspäivien
aikana järjestämäni menu. Ensimmäisen päivänä syötiin Rekikosken
pelloilla käyskennellyttä lammasta leivinuunissa haudutettuna ja ihan
itse rypyttämiäni perunapiirakoita, sekä fetasalaatti ja uudet perunat
tillin kanssa. Jälkiruokana leipäjuustoa lakkahillolla. Seuraavana
päivänä lounasteltiin leivinuunissa pitkällä kaavalla kypsyteltyä
perunalaatikkoa ja välipalana leivinuunissa yön yli kypsytettyä
lihakukkoa. Välipalana nautiskeltiin kotileipurin herkkupajan
kauraleipää.