torstai 13. helmikuuta 2014

Tapetointi ja lattian maalaus

Torstaina Roosa maalasi puulattian vesiohenteisella betolux maalilla. Maaliin valittiin keltaiseen vivahtava sävy, sillä tarkoituksena on maalata lattia vaalean puun sävyiseksi ja kuivioida myöhemmin tummemmalla petsillä puunkuviointia muistuttavaksi.

Vaalean keltainen sävy peittää melko huonosti, joten lattia maalataan toiseen kertaan maanantaina.

Sara ja Mira tapetoivat pienempää huonetta tasakohdisteisella tapetilla. Ensin laskettiin montako vuotaa huoneeseen menee ja mittailtiin, mistä kannattaa tapetointi aloittaa.

Tapetointi ja lattian maalaus onnistui erinomaisesti.

Vanhaan maalaistaloon on uusittu aikojen saatossa huonejärjestystä ja siitä johtuen olohuoneeseen oli jäänyt kaksi oviaukkoa, josta pienempi oli makuuhuoneen oven varjossa. Asiakkaat halusivat, että oviaukko suljetaan. Näin olohuoneesta saataisiin yhtenäinen ja huonekalut aseteltua toimivampiin ryhmiin entistä paremmin.

Maalariopiskelija purki karmit ja teki rungon, sekä levytti kyseisen oviaukon kipsilevyllä. Kipsilevyn saumat nauhotettiin ja tasoitettiin, että pinnasta saatiin yhtenäinen.


Tässä seinän toinen puoli, mistä näkyy runkorakenne. Tämä kuva on
otettu eteisen puolelta. Seuraavaksi pitäisi löytää sormipanelia, mikä muistuttaisi aiemmin käytettyä, että saataisiin eteinen yhtenäisen näköiseksi vanhaa rakennustyyliä kunnioittaen.

Luvia Wood yrityksen internetsivustolta löytyi melko lähellä saman näköinen sormipaneli (STP-valeura 18x90). Joskin vanhassa mallissa oli koholla olevaan osaan höylätty kovera muoto.
Maalariopiskelijoiden opetukseen on lisätty rakennustöitä, että huoneistoremonttien kokonaisvaltainen tekeminen onnistuisi asiakasystävällisemmin ja joustavammin.

Työelämässä maalarilta odotetaan entistä enemmän laaja-alaisia taitoja, näin myös työllistyminen opiskelun jälkeen on varmempaa.