tiistai 4. helmikuuta 2014

Vanhan maalaistalon sisustusremontti

Tänään aloitettiin vanhan maalaistalon remontti. Tarkoituksena on tehdä sisustusremontti kahteen huoneeseen. Uudet pinnat saa opiskelijoiden toimesta olohuone ja yksi pienempi huone.

Työpäivän aluksi opettajana toimiva maalarimestari Jouko Ignatius kertoi, mitä maalaustyöselostukseen kuuluu ja mitä työjärjestyksestä päätettäessä tulisi huomioida, sekä mitä työturvallisuusasioita tulisi ottaa huomioon kun työtä tehdään.

Tehtävänä on maalata katto, tapetoida seinät ja pintakäsitellä lattia, sekä uusia listoitukset.

Työn toteuttavat ensimmäistä vuotta pintakäsittelyalalla opiskelevat opiskelijat Roosa, Mira ja Sara, jotka ovat tehneet jo asiakastyönä porrashuoneiden maalaustyön ja yksityiselle asiakkaalle huoneiden maalaus- ja tapetointitöitä.

Päätettiin, että tänään irrotetaan kaikki listat ja suojataan kauttaaltaan ne lattiat joita ei pintakäsitellä ja muistetaan teipata suojaukset kiinni joka sivulta. Seuraavaksi hiotaan seinät ja lattia, sekä levitetään primeri (tasoitteen tarttuvuutta parantava pohjustusaine) seiniin, sillä ne ovat vinyylipintaista haltex levyä. Vinyylipinta on siitä haasteellinen, että siihen ei suoraan tahdo tasoite tarttua kunnolla, vaan vaatii pohjustuksen.

Hionnassa käytettiin Mirka 415, pölyimuriin kytkettyä hiomakonetta. Näin vältettiin turhaa pölyn leijailua ja työ oli kevyempää. Videolinkissä työ tehdään mekaanisesti hiomalaatalla, mutta me käytimme Mirka 415 laiteeseen liitettyä hiomakonetta.

Kun nämä työt oli tehty, niin päivään jäi vielä aikaa, niinpä opiskelijat maalasivat yhden huoneen katon kahteen kertaan... Opettaja kehui työn laatua ja -tehokkuutta.Seinillä olevien kuitulevyjen yhtymäkohdissa (saumoissa) on raot,  jotka tulee saada sileäksi. Seuraavaksi tehtävänä onkin ylitasoittaa raot ja seinät teräslastoilla käyttäen valmistasoitetta.