torstai 26. helmikuuta 2015

Valmentautumista ammattitaidon MM-kilpailuihin

Pohjois-Karjalan ammattiopistossa maalariksi valmistunut Henna Otronen on valittu vuoden 2015 ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailujen Suomen edustajaksi painting and decorating lajiin.

Ammattitaidon MM-kilpailut järjestetään ensi elokuussa Brasilian Sao Paulossa.

Henna saavutti em. lajissa jo aiemmin suomenmestaruuden ja sijoittui viime vuonna Ranskan Lillessä järjestetyissä euroopanmestaruuskilpailuissa kolmanneksi.

Tänään Henna kävi puhumassa ammattitaitokilpailuihin valmistautumisesta ja valmentautumisesta Taitaja2015 finaaliin valituille Pohjois-Karjalan ammattiopiston opiskelijoille. Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu oli valtakunnallisesti parhaiten menestynyt oppilaitos viime vuonna taitajakilpailun menestyksellä mitattuna.
Auditoriossa pidetyn esityksen jälkeen Henna harjoitteli tapetointia. Henna on hyvin tehokas ja innovatiivinen maalari, hän mm. liisteröi tapetit kätevästi liisteröintikoneella, vaikka kiinnittää ns. "seinään liisteröitäviä" tapetteja.
Kuvamaalaus tehtävä kuuluu perinteisesti maalaus ja tapetointilajin kansainvälisiin kilpailuihin. Tässä Hennan harjoitustyö yhdestä Brasilialaistyyppisestä kuvamaalausmallista.

Uskomatonta, että tuo kuva on maalattu sivellintyönä ilman teippejä. Kuvan tulee olla millilleen joka suuntaan mittapiirustuksen mukaisessa paikassa.