maanantai 6. helmikuuta 2017

Kitaran kiillotus

Kitaran maalausprojekti jatkuu ja tänään opiskeltiin automaalipinnan kiillotustekniikkaa livenä Pohjois-Karjalan ammattiopiston pintakäsittelyalan opiskelijoiden kanssa Hämeenlinnan koulutuskeskus Tavastian automaalareiden tiloissa kuvattuna. Opettajana toimi pintakäsittelymestari Jari Välkkynen.


Olisko tämä nyt sitä koulujen digiloikkaa? Ainakin se on koulujen, opettajien ja opiskelijoiden välistä erinomaista ja kaivattua yhteistyötä.


Keskustelin facebookissa ja lopulta puhelimessa pintakillan johtohahmona toimivan pintakäsittelymestari Jari Välkkysen kanssa, siitä miten kiillotus tulisi tehdä. Jari esitti, että he voivat maanantaina näyttää käytännössä miten se tehdään ja me voimme seurata sitä tietokoneen välityksellä Joensuussa. Näin teimme ja esitys onnistui hienosti.


Olen valjastanut yhteistyön myös oman koulun automaalariopettajan kanssa ja heidän opiskelija tekee vertaisohjausta meidän maalariopiskelijalle. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän siipien alla Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen on valittu Abu Dhabin World Skills -kilpailuihin 14. - 19.10.2017 Roope Rokkonen, automaalaus, eksperttinä toimii Tommi Kaasinen. Osaamista automaalauksen saralla on toki meidän koulussa riittämiin.


Hyvältä näyttää uuden pinnan saanut
kitara. Siitä lähtee vielä useamman kantrimusiikkikappaleen rautalankaosuudet kuulijoiden tajuntaan.