torstai 2. helmikuuta 2017

Kitaran ruiskumaalaus

Tänään maalattiin sähkökitara ja lopuksi siihen ruiskutettiin lakka.

Ennen kuin päästään tekemään viimeistä pintaa, niin täytyy tehdä esikäsittely/pohjatöitä, johon kuuluvat pesut, hionnat ja teippaukset.

Pinnalta oli pestävä silikonituotteet ja vahat pois, siihen käytettiin autoväri Hirvoselta ostettua Cora-pesuainetta. Tämä on nopeasti haihtuva ja syttyvä liuotin, joten täytyy olla tarkkana, ettei kipinöintiä pääse tapahtumaan samassa tilassa. Aine levitettiin pinnalle pumppupullolla sumuttaen ja märkänä pyyhittiin pois nukkaamattomalla kankaalla. Tässä työssä on käytettävä liuottimen kestäviä kumikäsineitä, ettei aine pääse imeytymään ihon läpi.

Täytyy valita myös työkäsineet sen mukaan, ettei niistä irtoa silikoonia maalattavalle pinnalle, muuten maalipinta näyttää enemmän kuun kraatereilta, kuin sileältä.

Maalauksessa käytettiin automaaleja. Seossuhteita tulee noudattaa.

Maaleja ja lakkoja joudutaan usein ohentamaan, että pintakäsittelyaine on sopivan löysää (oikea viskositeetti) ja näin ei muodosta appelsiinipintaa vaan tasoituu sileäksi.

Työ on tehtävä tuuletetussa EX-merkatussa maalaustilassa.

Tilasta kuljetettiin pois muut esineet ja kostutettiin lattioita, sekä tasopintoja vedellä. Tällä toimenpiteellä eliminoitiin pölyn laskeutumista pintäkäsitellylle pinnalle.

Maalaus ja lakkaus tehtiin hajoitusilmaruiskulla.


Jenny sekoittaa maalin ja siihen lisättävät muut aineet keskenään.

Kannattaa testata ruiskun säädöt kohdalleen ennen maalaustyön aloittamista.











Vaikka  maalaamo on hyvin tuuletettu, niin parasta on silti käyttää aktiivihiilisuojainta, sillä estetään varmemmin liuotinhöyryjen kulkeutuminen elimistöön.