tiistai 14. marraskuuta 2017

Työpaikalla näyttöjä arvioimassa

Helmi opiskelee pintakäsittelyalaa Pohjois-Karjalan ammattiopistossa Joensuussa. Hänen maalarin ammatin perustutkinto (Pintakäsittelyalan perustutkinto) etenee vauhdilla, sillä hän on ollut rakennustoimisto K Tervo Oy:llä työssäoppimassa. Työpaikkaohjaajana on toiminut maalarimestari Jouni Huuho.Maalari-opiskelija Helmi Saarelaisen osaamista arvioitiin ammattiosaamisen näytössä uudisrakennustyömaalla Joensuussa.

Työpaikkaohjaajana on toiminut maalarimestari Jouni Huuho rakennustoimisto K Tervo Oy:stä.
Tänään arvioitiin rakennuspintojen ruiskumaalaus tutkinnon osa. Aiemmin on arvioitu jo uudisrakennusmaalauksen tutkinnon osa. On ollut hienoa seurata, miten Helmi iloisin ilmein on ottanut haltuun korkeapaineruiskun käytön, kuin myös uudisrakennusmaalauksen prosessit ja maalarin työssä siellä tarvittavat tekniikat.

Kyllä ammattiopistossa voi saavuttaa korkean osaamistason jo perustutkinto-opiskelun aikana, jos opiskelija ottaa itse vastuun oppimisestaan. Noudattaa työaikoja ja -työpaikan sääntöjä. Tiimityötähän rakennustyö on aina ollut ja tulee olemaan, joten ne taidot on myös todella tärkeitä. Opettaja ja työpaikkaohjaaja tekevät sen jälkeen kaikkensa osaamisen mahdollistamisessa. Tämän kaiken onnistumisen takana on luottamukselliset suhteen opettajien, yritysten työntekijöiden, työmaan mestareiden ja yrittäjien välillä.