maanantai 21. toukokuuta 2018

Taitajissa menestystä

Viikon olimme Tampereella ammattitaidon SM-kilpailuissa. Itse ohjasin, opetin ja valmensin maalariksi valmistuvaa Niina Makkosta joka sijoittui maalaus ja tapetointi lajissa neljänneksi.

Niina teki puolivuotta huoneistoremontteja ja sillä haettiin rutiinia, sekä nopeutta. Hän teki huikean hienoja sisustuksia asiakkaille valokuvatapettitöineen. Asiakkaat olivat aivan pähkinöinä Niinan ammattitaidosta, niin kuin opettajakin.


Aivan huikean laadukkaan työn hän Taitaja 2018 kilpailussa teki.

Kuva: Jouko Ignatius.


Kilpailutehtävänä oli myös puupintojen kuultokäsittely kiva nimisellä vesiohenteisella lakalla. Tässä Niina Makkonen sivelee ruskeaa lakkaa listoihin.

Kuva: Susanna Jonninen 0404153450 susanna.jonninen@gmail.comPintakäsittelyalaa kouluttavista kouluista oli valittu kahdeksan taitavinta maalari-opiskelijaa finaaliin. 

Kuva: Jouko Ignatius

Tänäkin vuonna taso oli aivan huikean korkea. Kilpailuissa ei pärjää normaalilla ammattilaisen "laatutasolla", vaan kaikki on tehtävä siten kuin oppikirjojen mukaan tulisi parhaalla mahdollisella tasolla millilleen tehdä. Eli ei helppo setti. Minun ohjaama opiskelija jäi vain pisteen päähän pronssista. Toki olen pahoillani Niinan puolesta, kun hän kuitenkin oli sinnikäästi minun "innostavassa ja vaativassa" ohjauksessa saamatta sitä konkreettista palkintoa. Tuomarointi oli kuitenkin hyvin ammattitaitoista ja onhan se aika luksusta, jos koko Suomesta ei ole löytynyt kuin kolme "paremmin koulutettua" maalariopiskelijaa. 

Riverian Taitaja-kilpailujoukkue saavutti huikean menestyksen Taitaja2018 kilpailuissa. 


Pohjois-Karjalaan saatiin Taitaja2018 kilpailussa yhteensä 14 mitalia. 4 kultaa, 8 hopeaa ja 2 pronssia.