keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Ammattitaidon Euroopan-mestaruuskilpailujen semifinaalit Turussa

Kiitos Turku ja Turun ammattiopistosäätiön ystävällinen henkilökunta. Työmatkasta jäi mukavat muistot. Riverian Jenny Alppimaa osallistui Turun ammattiopistosäätiöllä järjestettyyn ammattitaidon Euroopan- mestaruuskilpailujen 2020 https://euroskills2020.com/ maalaus ja tapetointilajin semifinaaliin. Minä olin Jennyn roudarina Joensuusta. Jenny Voitti! Onnea! Kiitokset aiemmille Riverian Joensuulaisille kansainväliset ammattitaitokilpailut käyneille kilpailijoille Henna Otroselle ja Reetta Härköselle kilpailuun liittyvistä vinkeistä ja Jennyn valmentamisesta semeihin, yhteistyötä jatketaan. Nyt aloitetaan neuvottelut, miten tästä edetään.

Tuomarina toimivat kansainvälisten ammattitaitokilpailujen eksperttinä ja lajipäällikkönä toiminut Kirsti Salo (Turku) ja viime vuosina ekspertin tehtävissä toiminut Markku Partanen (Mikkeli, Esedu).

EuroSkills 2020 suomen ammattitaitomaajoukkueen maalaus ja tapetointilajin ekspertiksi on valittu lajipäällikkö Marja Viitaniemi (Turun ammattiopistosäätiö).

EuroSkills kilpailut järjestetään ensi syksynä Itavallassa. https://www.youtube.com/watch?v=ytLp47FyaAA .

Keskustelimme muutaman päivän kestäneen työmatkan aikana opettajien kanssa paljon ammatillisesta koulutuksesta ja ammattitaitokilpailutoiminnasta. Oikein miellyttävää tiimitoimintaa kaiken kaikkiaan... hymyssä suin.Tehtävään kuului design-, mural-, sekä  oven maalaus. Maalin sävytys liittyi mural-tehtävään  ja tapetointi on oleellinen osa maalaus ja tapetointi lajin kilpailijan osaamisalueita. Kilpailun aikana testattiin myös kilpailijan englanninkielen osaamista.