tiistai 22. lokakuuta 2013

Maalaus- ja tapetointiremontti alkaa

Pohjois-Karjalan ammattiopiston ensimmäisen vuosiluokan pintakäsittelyalan
maalari-opiskelijat ovat saapuneet remonttikohteeseen.













Työturvallisuuskartoitus

Ensin tehtiin työturvallisuuteen liittyvä kartoitus, missä käytiin opiskelijoiden kanssa läpi ne asiat, missä piilee onnettomuusriski. Yleisimpiä vaaran paikkoja ovat kuilut ja portaikkoista puuttuvat kaiteet. Myös lattioilla olevat sähköjohdot voivat pyörähtää jalan alla, joten ne on hyvä teipata lattiaan kiinni.

Suojaukset


Lattioille oli laitettu laminaatit, jotka oli suojattava muovitetulla paperilla ja aaltopahvilla. Lakattujen ja maalattujen pintojen suojaamisessa aaltopahvilla ei aaltokuviota tule asettaa pintakäsiteltyä pintaa vasten, sillä aaltopahvi liikkuessaan jättää aallonharjojen kohtaan himmeät viivat. Suojapaperit tulee teipata erittäin tarkasti saumojen kohdista, ettei niihin kompastu ja ettei suojat liikahda lattioilla aiheuttaen kaatumisisia. Suojan alle ei tule piilottaa aukkokohtia kuten esim. viemärin reikiä, johon voi työpukin jalka upota ja aiheuttaa putoamisvaaran.


Seinien tasoitustyöt


Seinissä oli aika paljon epätasaisuuksia, joten ne tasoitettiin osin yli koko pinnan.
Ensin on hyvä täyttää kaikki syvät kolot kipsitasoiteella tai vastaavalla nopeasti kuivuvalla kutistumattomalla massalla.
Tässä kohteessa käytimme kolojen täyttämiseen ardex A 828 kipsitasoitetta ja ylitasoitukseen Presto LH kevyttasoitetta.