Tänään maalariopiskelija petsasi tuolin vesipetsillä. Tuolista oli poistettu maali siten, että kuumailmapuhaltimella oli lämmitetty maalipintaa ja työnnetty teräslastalla irronnut maalikalvo pois. Seuraavaksi pinta siklattiin ja hiottiin. Tuoli hiottiin puunsyyn suuntaisesti hiomapaperilla. Hiomapaperin karkeus ennen petsausta ei saa olla nro 180 karkeampi.
Tuolin liitokset tarkistettiin ja yksi liitos liimattiin. Hyvin vahoissa huonekaluissa on käytetty kuumahauteessa sulatettavaa nahka- ja luuliimaa. Nykyisin käytetään PVA-liimaa, uretaaniliimaa ja kaksikomponenttiliimaa esim araldit- liimaa. PVA-liima vaatii aina puristuksen, sillä muuten sen liimausominaisuudet eivät pääse oikeuksiinsa.
Tuolissa oli isompi lohkeama, joka paikattiin kaksikomponenttisella puutäytteellä. Kittikohtiin petsi ei tartu, joten puutäyte ja kitit kannattaa hioa pois kolon reunoilta. Petsattu pinta lakataan alkydilakalla ja kittipaikat värjätään joko lakkapetsillä tai öljylasuurilla lakan kuivuttua.
Petsaajalla tulee olla kumikäsineet, sillä petsi imeytyy sormiin melko ikävän näköisesti. Petsattava osa kasteltiin ensin vedellä ja petsi levitettiin siveltimellä kosteaan pintaan ja imeytymätön petsi kuivattiin kankaalla. Täytyy varoa tahrimasta niitä pintoja joita ei pysty heti petsaamaan.
Tänään ruiskumaalattiin peiliovia. Peiliovissa ollut petsi aiheutti maalipinnan kellastumista, joten ne kohdat oli eristettävä oksalakalla.
Pintamaalina käytimme vesioheteista futuraa ja maalaus tehtiin hajoitusilmaruiskulla.
Tapetointiremontilla olemme siirtyneet olohuoneeseen poistamaan aiempia tapetteja. Tapetinpoiston jälkeen saumat tasoitetaan valmistasoitteella ja hiotaan 80-100 numeroisella hiomaverkolla.