torstai 24. lokakuuta 2013

Mukavia yllätyksiä


Joensuussa torstaipäivä valkeni sateisena, mutta maalariopiskelijat olivat varautuneet sään mukaan. Tapetointityömaa on sen verran lähellä, että opiskelijat menevät sinne kävellen.
  Tänään valmistui eteiskäytävän tapetointi ja toisella työmaalla hiottiin ikkunasmyygit ja pohjamaalattiin maalattavat ja tapetoitavat seinät varma pohjamaalilla. Yksi seinä pohjamaalattiin lakkabensaohenteisella otex alkydipohjamaalilla. Otex:n haju  on huumaava, joten sillä maalatessa on hyvä huolehtia hyvästä tuuletuksesta ja aktiivihiilihengityssuojaimen käyttö on suositeltavaa. Liuotinohenteisten maalien käyttö rakennustyömailla on jo harvinaisempaa, mutta kyseiseen seinään on asiakas toivonut koulutaulumaalin, että siihen voi liidulla piirtää. Tämän vesiohenteisen maalin alle on suositeltu liuotinohenteinen alkydimaali, että se eristäisi taulusienestä tulevan kosteuden imeytymistä rakenteisiin.


Tänään opiskelijat tekivät minulle/opettajalleen mukavan yllätyksen. Kun tulin autolla työmaalta ja nousin portaita ylös työsalille, niin maalariopiskelijat ojensivat minulle seitsemän ruusua. Olin aivan hämilläni, että mitä tapahtui. Opiskelijat sanoivat hymyssä suin, että he eivät ihan aina ole olleet niitä helpoimpia, joten he halusivat kiittää ymmärryksestä. Kiitokset mukavasta huomioimisesta opiskelijat. Minusta teidän/meidän luokassa on mukava henki, huumoria unohtamatta.