keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kuvatapetti- ja - kuvamaalaustyön suunnittelua.

Tänään on maalariksi opiskelevilla ollut jälleen monemoista mielenkiintoista tekemistä. Sanoisinko, että aika vaativia töitä. Opiskelijat pystyvät mitä ihmeellisempiin suorituksiin, kun uskaltavat hypätä mukavuusalueen ulkopuolelle ja eivät pelkää epäonnistumisia ja ns. kasvojen menetystä.

Pitää uskaltaa epäonnistua, joskin aika harvoin sitä tapahtuu, kun on niin hyvät opettajat ;)

Metallialan tiloja on kunnostettu ihan urakalla, kun sinne on tulossa avoimien ovien päivä ja uusittujen tilojen avajaisjuhlat ja muutenkin ne kaipaavat jo ehostusta.

Koulussamme on tehty sopimus kiinteistöjen kunnostuksesta, että maalariopiskelijat saavat maalata sitä mukaa kiinteistöjen seiniä, kun huomaavat niiden vaativan ehostusta. Hyvä ja edullinen päätös molemmille osapuolille.

Tänään Mira ja Reetta valmistelivat seinän tapetoitavaan kuntoon, sillä huomenna laitetaan hyvinkin vaativa kuvatapetti metallialan korkealla olevalle seinälle.


Tapetoinnin aloituskohtaan laitetaan pystysuora viiva vesivaakaa apuna käyttäen, toki meillä oli laserkin mukana.

Mira ja Reetta  ovat ilmoittautuneet myös maalaus ja tapetointilajin Taitaja2016- suomenmestaruuskilpailujen semifinaaleihin, mikä on ammattiopistoissa opiskelevien nuorten ammattitaitokilpailu.

Tänä vuonna loppukilpailut järjestetään Seinäjoella.

Pintakäsittelyalan opiskelijat ovat suunnitelleet myös erään palvelukodin käytävään kuvamaalauksen ja tänään opiskelijat pitivät suunnittelupalaverin, missä he sopivat kuvaan tulevat erikoistehosteet.