maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kansainvälisten ammattitaitokilpailujen valmennusta Joensuussa

Tänään aloitettiin ammattitaidon EM-kilpailuihin tähtäävä maalaus ja tapetointi-lajin valmennus Pohjois-Karjalan ammattiopistolla Joensuussa. Tällä kertaa ei kilpailuihin valmistaudu meidän koulussa opiskellut maalari, sillä Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistosta valmistunut Mari Lappalainen oli semifinaaleissa niukasti parempi, kuin Mira Mononen.

Nyt harjoitellaan sulassa sovussa nykyisin maalausurakoitsijana ja sivutoimisena opettajana toimivan Henna Otrosen valmennuksessa. Taitaja2016 kilpailuihin valmistautuvat Mira ja Reetta osallistuvat myös tähän valmennukseen.

Henna Otronen voitti aikoinaan suomenmestaruuden ja oli EM-kilpailuissa Ranskan Lillessä mitaleilla sijoittuen kolmanneksi. Brasiliassa järjestetyissä MM-kilpailuissa Henna sijoittui viidenneksi. Nyt hän opastaa maalari Mari Lappalaista, joka on valittu Ruotsissa järjestettäviin ammattitaidon EM-kilpailuihin.

Tulevissa ammattitaidon EM-kilpailuissa eksperttinä toimii Markku Partanen Etelä-Savon ammattiopistosta Mikkelistä.Oven maalaukseen kuuluu oleellisena osana käsivararajoitus.

Ammattitaitokilpailuissa menestynyt Henna Otronen antaa kullan arvoisia ohjeita maalari Mari Lappalaiselle.
 
Mari harjoitteli Hennan ohjeiden mukaan myös kuvan mitoitusta ja -maalausta. Kuvassa ei saa käyttää teippejä, vaan se maalataan yleensä viivasiveltimellä tukikeppiä apuna käyttäen.