maanantai 7. marraskuuta 2016

Maalarit vauhdissa

Syksyllä koulunsa aloittaville maalareille on annettu kirjallinen ohje harjoitushuoneen maalaustyöstä.

Työohjeet/maalaustyöselostus:
Huoneen katon ja seinän kipsilevyjen saumat nauhoitetaan J-taoitteella ja tasoitetaan sen kuivuttua Silora LF tasoitteella (punainen kansi).
Kaksi seinää hiotaan käyttäen festoolin varsihiomakonetta käyttäen hiomaverkkoa N:O 100. Kulmat hiotaan käsityönä. Yksi seinä hiotaan hiomatukeen kiinnitetyllä hiomapaperilla tai verkolla. Hiomatukeen tulee kiinnittää jatkovarsi.
HUOM! hiontatyössä on käytettävä hanskoja, pölysuojainta ja hiomakonetta käytettäessä lisäksi kuulosuojaimia.
Hiomapöly poistetaan kipsilevyistä ja lattioilta heti hionnan jälkeen pölynimurilla.
Kattojen pohja- ja pintamaalaus (maalaus2X) Ekora 3 maalilla.
Seinät maalataan 1 kertaan Teknospro 5 maalilla.
Mustat raot kulmissa täytetään akryyli-tuubimassalla.
Seinä A (vasemman puoleinen seinä, huoneeseen päin katsottuna).

Jos pinnassa on koloja, niin ne tasoitetaan Silora LF-tasoitteella ja sen kuivuttua hiotaan hiomaverkolla tai –paperilla numero 100.
Seinä maalataan Ekora 7 sävytetyllä maalilla siten, että maali ulottuu 50mm päätyseinän (B) puolelle ja yläraja tehdään rajoittajalaatalla seinämaalia käyttäen siten, että kattomaalia jää 10 mm alue-raja seinän puolelle.
Seinään piirretään 100mm leveä alue siten, että uloimmainen viiva on 200 mm seinän ja katon kulmasta, sekä avonaisen seinän levyn reunasta. Tämä alue maalataan eriväriseksi, kuin seinäsävy. Rajaukset tehdään siveltimellä käsivararajoituksena, eli teippejä ei saa käyttää. Rajauksen saa uusia useamman kerran siten, että ensin harjoittelee koko viiva-alueen maalauksen ja sitten piirtää uudet viivat sentin kauemmaksi aiemmasta rajasta molemmin puolin.

Seinä C (oikean puoleinen seinä, huoneeseen päin katsottuna).
Seinä maalataan Ekora 7 sävytetyllä maalilla siten, että maali ulottuu 50mm päätyseinän B puolelle ja yläraja tehdään rajoittajalaatalla seinämaalia käyttäen siten, että kattomaalia jää 10 mm alue-raja seinän puolelle.
Ylitasoitetaan telalla levittäen ja teräslastoilla tasoittaen käyttäen Tikkurilan Presto R telattavaa tasoitetta 1000mm leveä ja 2000mm korkea alue seinän keskelle (alue keskitetään). Ylitasoitetun alueen kuivuttua se hiotaan ja pölyt poistetaan, sekä maalataan Teknoksen futura aqua 3 kalustepohjamaalilla. Pohjamaalin kuivuttua naarmut tai kolot tasoitetaan akryylisiloitteella (ei akryyli-tuubimassalla) tai pikasilotteella. Pintamaalaus tehdään futura aqua 40 pintamaalilla siten, että maali levitetään lyhytnukkaisella telalla ja tasoitetaan heti 100mm leveällä tasoittaja-siveltimellä. Pinnan kuivuttua seuraavaan aamuun pinta hiotaan 180 numeroisella hiomapaperilla ja maalataan uudelleen futura aqua 40 kalustemaalilla.

Seinä B (takaseinä).
Seinä maalataan ekora 7 maalilla kahteen kertaan (erivärinen tehosteväri, kuin mitä yleisväri seinillä A ja B on) yläraja tehdään rajoittajalaatalla seinämaalia käyttäen siten, että kattomaalia jää 10 mm alue-raja seinän puolelle. Myös seinän molemmin puolin maalataan samalla tehostevärillä rajoittajalaattaa käyttäen 10mm rajoitus.Tänään ohjelmassa oli:
Listoitustyö.
 ja

 

Seinien maalaustyö.