torstai 25. helmikuuta 2016

Märkätilakoulutusta

Tänään järjestettiin pintakäsittelyalan opiskelijoille ja urakoitsijoille märkätilakoulutusta Pohjois-Karjalan ammattiopistolla Joensuussa. Koulutuksesta vastasi Ceresit ja värisilmä.Kouluttajina toimivat:    
Tom Serko Väritukku Oy
Teuvo Piirainen Väritukku Oy

Koulutuksessa painotettiin koko asiakastyöhön liittyvän toimintaprosessin osatekijöiden huomioimista ja onnistumista.
Koulutus käsitteli myös lattianpäällystyksessä huomioitavia asioita. Kouluttaja esitti havainnollisin kuvin, mitä virheitä on tehty mm. laminaatti- ja parketin asennuksessa. Kaikille jäi muistiin uivan lattian asennuksesta isojen lattioiden osalta liikuntasaumojen tärkeys ja se että seinän vierustoille jätetään riittävän iso rako.
Yleensä lattialistojen on oltava riittävän paksuja, eli listat valitaan materiaalin mukaan, eikä liikkumavaroja tehdä listojen ehdoilla. Kaappeja ei tule asentaa suoraan laminaatin päälle, vaan on tehtävä liikuntasauma tai porattava jaloille reijät laminaattiin.

Laminaatin ja parketin tulee saada liikkua vapaasti joka suuntaan ja sitä ei tule estää saumamassoilla, tai materiaaliin porattavilla listoilla.

Laatoitustyön sujuvuuteen, sekä laatuun vaikuttaa hyvän työmoraalin ja ammattitaidon lisäksi myös laadukkaat työvälineet.